Cattery

Hoe het begon

We merkten dat we iets misten, toen we na mijn opleiding in Utrecht kwamen wonen, het was toch wel stil in huis. Als echte kattenliefhebbers besloten we dat er katten in huis moesten komen. Zo kwamen WizzCat en Yuri in ons leven. Samen hebben ze jaren bij ons gewoond tot in 2016 WizzCat helaas overleed. Yuri kon er niet goed aan wennen om alleen te zijn. Zodra wij uit zijn blik verdwenen voelde hij zich eenzaam. We besloten op zoek te gaan naar een nieuw maatje voor Yuri.

Op een dag waren we in de buurt van een groot tuincentrum in Halsteren waar een kattendemonstratie was. Ik liep alle verschillende kattenrassen langs en ineens stond ik oog in oog met de mooiste blauwe ogen die ik ooit had gezien, ik was opslag verliefd! Het bleek een Heilige Birmaan te zijn. Na het lezen van informatie over de Heilige Birmaan en een bezoek aan een cattery wisten we het helemaal zeker, onze nieuwe kat moest een Heilige Birmaan worden.

In 2017 kwam Arrow, onze eerste Heilige Birmaan, in huis en al snel volgde Bonne. Deze twee mannen bewijzen dat een Heilige Birmaan naast een prachtig uiterlijk ook een geweldig karakter heeft!

We besloten met Arrow en Bonne naar kattenshows te gaan waar meerdere nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.

Hierdoor kwamen we ook steeds vaker bij cattery’s over de vloer en begon de wens te groeien om ook met de Heilige Birmaan te gaan fokken. Dankzij twee geweldige vrienden durfden we de stap te zetten en kwam uiteindelijk Odette in ons leven. Dit vormde het begin van een geweldige nieuwe hobby, een eigen cattery.

Cattery Banyu

Onze cattery draagt de naam Banyu, het Javaanse woord voor water. Geïnspireerd op de prachtige blauwe ogen van de Heilige Birmaan waar menigeen in weet te verdrinken. Water staat tevens voor de bron van al het (nieuwe) leven en de naam Banyu zal daarom met trots worden meegegeven aan de kittens die onze cattery verlaten.

Cattery Banyu is een hobby cattery in Utrecht. Af en toe hebben wij kittens welke met veel zorg en liefde opgroeien in onze eigen woonkamer, keuken en als ze oud genoeg zijn, de kattenren op ons balkon. Kittens verlaten de cattery enkel voor de liefhebberij en eventueel show. Er worden geen kittens voor de fok verkocht.

Onze cattery staat geregistreerd bij de FIFe vereniging Felikat. Als cattery houden we ons dan ook aan hun reglementen. Alle kittens zullen een stamboom van Felikat meekrijgen op het moment dat ze verhuizen naar hun nieuwe thuis.